AGOVV moet monumentale houten tribune sluiten

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De door de boktor aangetaste houten tribune van de Apeldoornse voetbalvereniging AGOVV moet worden gesloten voor het publiek. Het college van B en W van Apeldoorn vindt de monumentale houten tribune op het sportpark Berg en Bos niet veilig.

Dat schrijft dagblad De Stentor. Het college heeft de eigenaar, de voetbalvereniging AGOVV (amateurtak), opgedragen om de tribune tot nader order te sluiten voor het publiek. Ook wil het college dat AGOVV met een herstelplan komt om de constructieve veiligheid te verbeteren. In dit plan moet rekening worden gehouden met de monumentale status van de tribune.

In een van de dragende houten kolommen is de boktor aangetroffen. De afgelopen week hebben constructeurs van de gemeente de hoofdtribune onderzocht. Eerste conclusie is dat de betreffende kolom is doorgerot. Tweede conclusie is dat de tijdelijke constructieve maatregelen zoals die door eigenaar zijn genomen, ontoereikend zijn.

In de ogen van de gemeente wordt de veiligheid op deze wijze onvoldoende geborgd. Op basis van berekeningen is de kans reëel dat, bijvoorbeeld bij harde wind, de lichte dakconstructie het niet houdt.