Fixmaster fixeert plaatmateriaal tijdens waterstraalsnijden

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Bystronic heeft een nieuwe versie van haar gepatenteerde FixMaster. Dit innovatieve apparaat schiet tijdens het waterstraalsnijden bolletjes hete ‘wax’ op de snijsnede van en houdt daarmee de losgesneden plaatdelen op zijn plaats.

De gestolde ‘wax-bolletjes’ kunnen naderhand weer eenvoudig verwijderd worden. Hiermee wordt de kwaliteit van het snijproces verbeterd en maakt het de waterstraalsnijsystemen nog productiever. Doordat de gesneden delen automatisch aan elkaar worden ‘geplakt’ hoeft het snijproces niet meer onderbroken te worden. Tevens neemt het de noodzaak weg om met micro joints te werken waardoor nabewerking wordt verminderd en wordt hiermee voorkomen dat delen beschadigt raken doordat zij uit het skelet vallen.

Nieuw en retrofit kit

De Fixmaster werkt op nagenoeg alle materialen met uitzondering van hitte gevoelige en zachte materialen die niet gelijmd kunnen worden. Het is leverbaar bij alle nieuwe waterjets of leverbaar als Retrofit kit voor de meeste bestaande Bystronic waterstraalsnijmachines.

Bystronic