Architecten voorzien flinke groei houtskeletbouw

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Houtskeletbouw neemt volgens architecten in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje de komende jaren een vlucht. Dat blijkt uit onderzoek van Arch-Vision onder architecten in die landen.

Dit schrijft Het Houtblad. Architecten voorzien volgens Arch-Vision dat de voorkeur steeds meer zal uitgaan naar droge in plaats van natte constructies voor binnenmuren. Het gebruik van gietbouw zal in vrijwel alle landen stabiel blijven. Uitzondering hierop is Nederland, waar 53 procent voorspelt dat het gebruik de komende vijf jaar afneemt.

De trend naar meer duurzame oplossingen, natuurlijke producten en lichtere materialen is ook te zien bij de constructiemethodes. In vijf landen zijn verwachtingen voor een toenemend gebruik van houtskeletbouw waarneembaar. Alleen in Spanje voorzien architecten groei voor betonskeletbouw. In Duitsland en Engeland gaan naast houtskeletbouw ook technieken als betonelementenbouw en staalskeletbouw marktaandeel winnen.

Franse architecten hebben een overduidelijke voorkeur voor hout. Zeven van de tien architecten ( het hoogste aandeel van alle landen voor alle constructiemethodes) gaf aan deze methode vaker te gaan gebruiken in de komende vijf jaar.