Tilburgs Truck Parts investeert in lasrobot voor de productie van RVS opbouwkisten

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De huidige dip gebruiken om te innoveren en de organisatie van het bedrijf efficiënter maken. Dat is momenteel aan de orde bij Tilburgs Truck Parts. Recent investeerde het bedrijf in een lasrobot voor de productie van kisten.

De productie van RVS onder- en opbouwkisten voor vrachtwagens in allerlei soorten en maten. Dat is de kernactiviteit van dit metaalbedrijf. Aanvankelijk ging de vraag van klanten vooral uit naar kisten op maat in allerlei verschillende formaten. ‘Maar het laatste jaar maken we vooral standaardkisten en zo ontstond de noodzaak om nog slimmer, sneller en goedkoper te produceren. Vandaar dat we een lasrobot aanschaften. Het streven is nu om met hetzelfde aantal mensen binnen twee jaar de omzet te verdubbelen’, legt directeur Frank Tilburgs uit. De robot is alweer enige maanden operationeel en deze ondernemer is dik tevreden over de prestaties.

Zo is de productie van een standaardkist gehalveerd. Wel is er nu nog capaciteit over, maar hij vertrouwt erop dat de installatie over enige tijd volledig in gebruik zal zijn.

Orders verdubbeld

Het aantal orders is afgelopen jaren namelijk verdubbeld. Tilburgs legt uit: ‘Tot vier jaar terug werkten we met een externe verkooporganisatie, maar nu doen we de verkoop zelf. Onze orderportefeuille raakt steeds voller. We zijn heel actief en creatief met onze acquisitie (zoals beurzenfbezoeken en potentiële klanten benaderen) en we zijn veel meer naar buiten getreden. Deze aanpak sloeg goed aan, vandaar mijn vertrouwen dat de robot straks fulltime staat te draaien. We hebben het geluk dat er nog steeds nieuwe vrachtwagens worden gemaakt in verband met andere milieueisen.’ Afnemers van de producten van Tilburgs zijn onder meer carosseriebedrijven en fabrikanten van aanhangers en trailers.

COP

Naast de aanschaf van de robot spelen in dit metaalbedrijf meer veranderingen. Zo is een grote loods aangebouwd om het hele bedrijf in te richten volgens het leanprincipe. Speciaal daarvoor is een extern bedrijf ingeschakeld. Gelijk met dit proces speelt bovendien de ISO certificering en is men nu bezig met de COP (Conformity of Production) procedure; een kwaliteitscertificaat op het product. ‘Er spelen nu dus best nogal veranderingen, maar ons team van 17 medewerkers pakte het goed op en als alles volgens planning verloopt moet eind dit jaar de nieuwe productielijn en de certificering helemaal klaar zijn.’

Tilburgs Truck Parts