TIV en Metavak samen onder één dak bij aftrap van beursseizoen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

‘Best of both worlds’: in Hardenberg wordt dinsdag het beursseizoen afgetrapt met het gecombineerde evenement TIV en Metavak Hardenberg. Twee beurzen onder één dak dus.

Het is voor het eerst dat de twee industriële beurzen in Hardenberg in elkaar geschoven worden. De hallen 1 tot en met 5 zijn zoals gewoonlijk het domein van de TIV-exposanten. Hal 6 is vrijgemaakt voor de Metavak. In totaal zijn een kleine vierhonderd exposanten van de partij.

Deze combi was vorig jaar oktober al te zien op de eerste editie van TIV Venray. Toen is een Metavak Plein voor de verspanende en niet-verspanende industrie gerealiseerd op de beursvloer van de TIV. De beursorganisatie ziet het als een mooie aanvulling op de technische vakbeurs voor toeleveranciers. De Evenementenhal wil met de combinatie een dynamisch platform creëren, waarbij alle facetten uit de technische industrie aan bod komen, zowel toeleveranciers aan de industrie als bedrijven uit de verspanende en niet-verspanende industrie. 

Metaalunie

De TIV richt zich op technische industriële branches als het bewerken en verwerken van metalen, intern transport, kunststof- en rubberverwerkende industrie, gereedschappen, industriële automatisering, oppervlaktebehandeling en opleiding. Naast de hoofdmoot, de exposerende bedrijven, zijn er activiteiten als de businesslunch van de Koninklijke Metaalunie op woensdag 5 september met presentaties binnen het thema ‘Innoveren en samenwerken: de weg naar meer succes’.

Workshop Vraag en Aanbod

Woensdag vindt tevens de gratis workshop ‘Scoren met uw website’ plaats van Henk Meijerink (MYbusinessmedia) voor mkb-bedrijven uit de industrie, voorafgaand aan de beurs van 11.15 tot 13.45 uur. SEM-specialist Meijerink geeft tips en trucs voor meer leads, directe online verkoop of meer traffic. SEM-specialisten zijn daarnaast op de TIV-stand van Vraag en Aanbod (442) aanwezig voor een quick scan van websites.

Verder weten ook weer buitenlandse exposanten de weg te vinden naar TIV Hardenberg. Dit jaar zijn er Duitse, Poolse en Belgische bedrijven, onder andere op het GMA-plein in hal 5.

De Metavak staat geheel in het teken van de verspanende en niet-verspanende industrie met onder meer metaalbewerkingsmachines, gereedschappen, meet- en regeltechniek, grondstoffen en materialen, onderhoud en revisie, verbindingstechnieken, oppervlaktetechniek en automatisering.

TIV en Metavak Hardenberg vinden plaats van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 september in Evenementenhal Hardenberg. De beurzen zijn elke dag geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Met één toegangsbewijs heeft de bezoeker toegang tot beide beurzen.