Sustainability als hoofdthema op Transport & Logistics 2013

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Geen onderwerp zo actueel als ‘duurzaamheid’. Geen enkele ondernemer binnen de transport- en logistieke branche kan er omheen, zonder duurzame innovaties en onderscheidende maatregelen in de logistieke keten loopt men een aantal stappen achter. Des te belangrijker om de voordelen en kennis nog beter te belichten en met elkaar te delen.

Op woensdag 13 en donderdag 14 maart staat de vakbeurs Transport & Logistics in Ahoy Rotterdam. Het thema ‘duurzaamheid’ zal als een rode draad door de beurs lopen, mede met het oog op de Internationale markt. De transport- en logistieke branche gaat tenslotte over alle grenzen heen, en zo ook ‘duurzaamheid in logistiek’.

Duurzame innovatieve projecten kunnen zorgen voor kostenreductie, transport efficiency en energiebesparing. Veel initiatieven kunnen gemakkelijk geïmplementeerd worden tegen niet al te hoge kosten. Maar toch komen veel maatregelen moeizaam van de grond en schuiven veel ondernemingen dit voor zich uit. De vragen die de ondernemer zichzelf stelt zijn; welke voor- of nadelen heeft het voor mijn onderneming, hoeveel tijd gaat erin zitten en wat betekent dit voor mijn werknemers en de productiviteit in het algemeen?

De vakbeurs Transport & Logistics zorgt voor antwoord op deze vragen en gaat in op praktijkvoorbeelden. De bezoeker zal geïnspireerd worden door de succesverhalen van collega ondernemingen en belangenorganisaties. De vakbeurs zal laten zien, door middel van praktisch ingestelde lezingen en een uitgebreid exposantenaanbod, dat verduurzaming realiseerbaar is met minimale inspanning.

Het hoofdthema duurzaamheid zal in alle beurselementen terug komen, zo ook in het exposantenaanbod. Voor leveranciers die (duurzame) oplossingen bieden op het gebied van synchromodaliteit, Supply Chain Finance, warehousing, opslag en vervoer van gevaarlijke stoffen, ICT en cloud oplossingen, internet logistiek en biobrandstoffen is de vakbeurs een perfecte manier om in contact te komen met beslissingsbevoegden uit de logistieke sector.