ABB robot last als ‘s werelds beste lassers

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

ABB introduceert een softwarepakket waarmee lasrobots nagenoeg perfect kunnen lassen, ongeacht de complexiteit van de opdracht. De zogenaamde ArcWelding PowerPac-software (AWPP) herbergt namelijk kant-en-klare simulaties van ‘s werelds beste lassers.

‘De lasrobots kennen hierdoor geen dure uitvaltijd meer’, aldus Martin van der Have namens ABB. Tijdens de Metavak in Hardenberg werd de AWPP op de stand van ABB Metaalstraat gedemonstreerd.
AWPP biedt voorts een superieure procesondersteuning. De gebruiker heeft namelijk volledige controle over de lashoeken, omdat meerdere referentiecoördinaten gekozen kunnen worden. Het softwareprogramma biedt ook de optie om een robotpad op te slaan, om deze opnieuw te gebruiken bij vergelijkbare onderdelen. Dit reduceert dubbel werk bij het opbouwen van meerdere gelijksoortige robotstations. Tot slot test de AWPP-software altijd automatisch de bereikbaarheid van de robotarm.

Continu produceren

De AWPP is een offline softwareprogramma uit de RobotStudio-serie van ABB. Het praktische van offline programmeren is dat de robots tijdens het programmeren gewoon door kunnen blijven lassen. ‘Dit is ideaal! Bij kleine series zijn bijvoorbeeld snelle omschakelingen vereist, maar met offline programmering kan de productie gewoon doorgaan. Dit scheelt veel tijd’, stelt Van der Have.

ABB lassoftware