Alucol anodiseert volgens British Standard

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het anodiseerproces van Alucol voldoet sinds 17 augustus aan de richtlijnen British Standard 3987:1991. Het bedrijf is daarvoor ge-audit door de British Standards Institution (BSI). Alucol zegt het eerste anodiseerbedrijf te zijn dat voor deze richtlijn door BSI is ge-audit.

‘Hiermee wordt Alucol een nog completere full service supplier op het gebied van anodiseren en kleuren van aluminium’, aldus Roderik Wuts, algemeen directeur van Alucol.  Door met Alucol samen te werken kan de (gevel)bouwer aantoonbaar voldoen aan de richtlijnen van British Standard. Dit biedt (gevel)bouwers de mogelijkheid concurrerender te worden en toe te treden tot nieuwe markten. Vooral in Groot-Brittannië biedt dat meer mogelijkheden omdat veel gevelbouwers daar eisen dat je anodiseert volgens BS’, zegt Wuts.

Minimale laag van 25 mu

‘Een van de belangrijkste kenmerken van BS anodiseren is dat de minimale anodiseerlaag 25 mu bedraagt. In Nederland wordt meestal volstaan met een laagdikte van 15 tot 20 mu; alleen aan onze kust wordt meestal 25 mu gevraagd door de gevelbouwers’, weet Wuts. Nog een belangrijk verschil van BS is dat de steekproef na het anodiseren groter is. ‘Dat kan een grotere uitval tot gevolg hebben, maar dat betekent ook een hogere kwaliteit van de eindproducten.’

Alucol

Het familiebedrijf Alucol bestaat sinds 1971 en staat bekend om het kwalitatief hoogwaardige anodiseren en kleuren van aluminium (anodiseren is het corrosiebestand maken van aluminium). De jaarcapaciteit van de fabriek is 4.000.000 m2 (12.000 ton). Wuts zegt dat zijn bedrijf hiermee tot de grootste loon-anodiseerbedrijven in Europa te behoren. Het bedrijf onderscheidt zich niet alleen op het gebied van kleur anodiseren en een hoge kwaliteitsstandaard (Qualanod, ISO9001:2008, BS3987:1991), maar kan vanaf 2010 als enige anodiseerbedrijf in de wereld anodiseren tot een lengte van maar liefst 22 meter.

Alucol