MTMS 2013, de nieuwe ‘Metapro’ barst nu al uit zijn voegen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De opvolger van Metapro, de vakbeurs MTMS, moet zes maanden voor aanvang extra ruimte reserveren in Brussels Expo. De ‘machinezone’ wordt daarom uitgebreid naar hal 7. Daarmee zijn de hallen 11 en 7 quasi volledig ingenomen, dankzij het versnelde inschrijvingstempo van machineleveranciers, meldt organisator Invent Media.

Dit schrijven onze Vlaamse Vraag & Aanbod-collega’s deze week. Reserveringen van LVD Benelux, Mazak, Wouters Cutting & Welding, Van Hoorn Machining en Welda brachten de bezetting van hal 11 op 93 procent en van hal 7 op 37 procent. Het oorspronkelijke plan was enkel hal 11 als machinehal te voorzien, maar de vraag naar oppervlakte door potentiële deelnemers ligt veel hoger dan vooraf werd ingeschat. Daarom hebben de organisatoren de ‘machinezone’ in 7 officieel opengesteld. Deze zone is alleen bestemd voor exposanten die machines in werking laten zien tijdens de beurs. Machinedemo’s zijn tenslotte de moeder van alle industriële vakbeurzen… en dus draagt MTMS 2013 de aanwezigheid van actieve technologie hoog in het vaandel.

Gereedschappen en software

De andere helft van hal 7 wordt ingevuld door exposanten die gereedschappen, software, machineperiferie, materialen, logistieke systemen en automatisering tentoonstellen, en uiteraard ook door gespecialiseerde subcontractors die hun toeleveringsopdrachten aanbieden. Daar komen ook een ‘Additive & Alternative Manufacturing Village’ en de ‘Subcontracting Zone’ van Vlamef.
MTMS 2013 zal een totale oppervlakte hebben van zo’n 20.000 m² en profileert zich als ‘de eerste Benelux-vakbeurs voor materialenbewerkingstechnologie’. Daarmee verbreedt de focus van metaal naar kunststoffen, composiet en hybride materialen. Een belangrijke ambitie voor de eerste editie is trouwens om voor het eerst ook de subcontractors in de kunststof-en composietbewerking op de beurs een plaats te geven.

Additive village

Een ‘Additive & Alternative Manufacturing Village’ zal worden opgezet in samenwerking met de afdeling ‘Industrial Design’ van Howest onder leiding van Bart Grimonprez. Op 20 maart zal Howest daar ook een ‘Additive & Alternative Manufacturing Congres’ organiseren.
Op dit moment hebben zich een kleine 80 exposanten aangemeld, inclusief opties. Daarvan komen er acht uit Nederland: Cibo, Van Hoorn Carbide, Kemet Europe, Harry Vraets Machinery, Promatt, Safan en Van Hoorn Machining.

MTMS 2013