Pensioenmaatregel niet voldoende om verlaging metalektro pensioen te voorkomen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

PME verwelkomt het september pakket van de Minister. Een verlaging van de pensioenen wordt hierdoor echter niet voorkomen. De maatregelen hebben voor meer vergrijsde fondsen – zoals PME – minder effect op de dekkingsgraad dan voor fondsen die gemiddeld jongere deelnemers hebben.

In februari 2012 heeft het bestuur op basis van de dekkingsgraad op 31 december 2011 een voorgenomen maatregel genomen. Deze maatregel betreft een verlaging van de pensioenen en de pensioenaanspraken van 6 procent per 1 april 2013 als de dekkingsgraad van PME op 31 december 2012 onvoldoende is hersteld.


Bij de huidige stand van de dekkingsgraad (89,6% eind augustus 2012) zal een verlaging van 6 procent wellicht onvoldoende zijn om op 31 december 2013 op de minimaal vereiste dekkingsgraad van 104,3 procent terecht te komen. PME bekijkt momenteel nog zorgvuldig in hoeverre de maatregelen van de Minister gevolgen hebben voor de voorgenomen maatregel. PME gaat ervan uit dat de voorgenomen verlaging van de pensioenen en pensioenaanspraken van 6 procent per 1 april 2013 nodig zal blijken. De Nederlandsche Bank publiceert uiterlijk 3 oktober de nieuwe renteregels. PME zal na deze publicatie een berekening gaan maken wat het pakket van de Minister concreet voor PME betekent.

 CPB notitie – Aanpassing toezicht pensioenfondsen septemberpakket – 24 sept 2012.

 

Pensioenfonds voor de Metalektro