EuroBlech 2012: Amada zet fiberlaser in bij het lassen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Amada zal op de vakbeurs EuroBlech in Hannover meer nieuwe producten tonen dan ooit. In de 2.000 vierkante meter stand staan tien werkende machines en installaties. Een première is een laserlasmachine waarin Amada de voordelen van de fiberlasser benut.

Met de innovatieve fiber laser toonde Amada twee jaar geleden op de EuroBlech voor het eerst hoe de toekomst van het lasersnijden eruit ziet. Dit segment heeft deze producent sterk uitgebreid, waardoor het op de EuroBlech 2012 gelijk al een zwaartepunt vormt met vier machines.

Laserlassen

Voor het eerst laat deze producent een systeem zien die de voordelen van fiberlaser bij het snijden ook benut bij het laserlassen. Een van de belangrijkste voordelen van de fiberlaser is namelijk de uitbreiding van het vermogensspectrum, waar de plaatbewerker zijn voordelen mee kan doen. En die voordelen liggen in het vlak van moeilijk te bewerken materialen zoals messing, koper of titanium.

Natuurlijk staat Amada in Hannover ook met conventionele lasertechnologie op het gebeid van buigen, stansen en de gecombineerde technieken.


Amada staat op de EuroBlech in hal 12, stand D06 en F06.