Dormac en Magifa interesseren jongeren voor techniek

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Dormac CNC Solutions en Magifa hebben leerlingen van een aantal scholen uit Alkmaar en de Zaanstreek op 31 oktober uitgenodigd voor een bezoek aan hun bedrijven om te laten zien hoe mooi, schoon en interessant metaaltechniek kan zijn. Met dit initiatief trachten beide bedrijven middelbare scholieren enthousiast te maken voor een opleiding in de techniek.

De afgelopen jaren is het aantal leerlingen dat kiest voor technische opleidingen steeds verder gedaald. Dit jaar is er een lichte stijging te zien die deze trend hopelijk zal doorbreken. Toch is deze stijging bij lange na niet sterk genoeg om te voldoen aan de vraag naar vakbekwame technici op de langere termijn. Dit gegeven baart het bedrijfsleven en het voortgezet onderwijs grote zorgen.

Met een bezoek aan de machine-demoruimte van Dormac in de Goorn en de productieruimte van Magifa in Zaandam, willen beide bedrijven een bijdrage leveren aan bevordering van de instroom naar technische opleidingen om daarmee de vraag naar technisch vakbekwame mensen in de toekomst te waarborgen.
Het intitiatief sluit aan bij de activiteiten van ondermeer talentvoortechniek.nl .
De leerlingen zullen beide bedrijven op 31 oktober aanstaande bezoeken.

Dormac CNC Solutions

Magifa