Hout- en meubelbranche haalt brons op EuroSkills2012

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Job Sanders scoorde vorige week de bronzen plak op het onderdeel Montagemedewerker timmerindustrie (Joinery) tijdens EuroSkills2012. De Europese beroepenwedstrijden vonden van 4 tot en met 6 oktober plaats in het Belgische Spa-Francorchamps.

Sanders is mbo-student aan het Graafschap College en in dienst bij OBD Doetinchem voor het praktijkdeel van zijn opleiding. Sanders wist in een zeer spannende eindstrijd de derde plaats in de wacht te slepen.

De andere twee deelnemers van Team Hout eindigden op de 7e en 8e plaats in hun categorie. Jesse Elzinga, student aan HMC Amsterdam, kwam voor Nederland uit op het onderdeel Meubelmaken en eindigde als 7e. Gilian Voortman behaalde de 8e plaats bij het onderdeel Machinaal houtbewerken CNC. Voortman volgt zijn opleiding aan het ROC van Twente en loopt stages bij verschillende leerbedrijven.

Team Hout kan terugkijken op een prima deelname. In een spannende slotrace wisten de vakkanjers Job, Gilian en Jesse om precies op tijd alle onderdelen uit de lijmklemmen te halen en op de juiste manier te monteren.

Deelname van de hout- en meubelbranche aan EuroSkills 2012 werd mede mogelijk gemaakt door  Kenniscentrum SH&M en een bijdrage van de Bedrijfstakgroep Hout&Meubel; de vertegenwoordiger van de mbo- scholen met hout- en meubelopleidingen.