Kranendonk presenteert gerobotiseerde assemblagelijn op open dag (filmpje)

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Kranendonk introduceert dit jaar een nieuw gerobotiseerde assemblagelijn voor balkprofielen. De robotintegrator toont dit systeem op 8 november tijdens het Technology Event ‘Robotics in Structural Steel’ in een productieomgeving bij ASK Romein te Roosendaal.

De assemblagelijn bij ASK Romein plaatst en last automatisch eind- en verstevigingsplaten in balkprofielen. Robotlassen wordt nog weinig toegepast in de staalconstructiewereld. De variëteit in ontwerpen en het beperkte aantal lasmeters in kleinere balken zet druk op de haalbaarheid van lasautomatisering.

De zogeheten Beam Assembly Line van Kranendonk stelt automatisch constructiebalken samen door diverse verbindings- en verstevigingsplaten volautomatisch te plaatsen en af te lassen. Door het combineren van plaatsen en lassen binnen één productielijn nemen kwaliteit, productiviteit en leverbetrouwbaarheid van de producent enorm toe. De aansturing van het systeem (het programmeren) is geheel geautomatiseerd. Dit maakt het mogelijk balken wisselend in afmeting en layout te produceren.


Aanmelden voor het Technology Event ‘Robotics in Structural Steel’