Hutten Metaal levert unieke staalconstructie voor hoofdkantoor Dura Vermeer

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Op luchthaven Rotterdam The Hague Airport wordt een business park ontwikkeld, dat zal voorzien in kantoor- en bedrijfsgebouwen en winkel- en publieksfuncties. Hutten Metaal levert en monteert er een bijzondere staalconstructie.

In opdracht van Dura Vermeer Rotterd levert en monteert Hutten Metaal de staalconstructie voor een kantoorcomplex met ondergrondse parkeergarage. Het betreft een zeer complexe constructie die nog niet eerder is gebouwd in Nederland.

De overkraging van het gebouw wordt gedragen door twee stalen spanten. Deze spanten worden geïntegreerd in de spouw van de gevel. Het spant op as A is geheel samengesteld uit stalen platen, een zogenaamde vierendeelligger. De goede samenwerking tussen de verschillende partijen tijdens deze bouw is van groot belang. Dit omdat de ruwbouw is opgebouwd uit staal en beton.

Het complex bevindt zich recht tegenover het terminalgebouw, dus op een zeer prominente plek. Ongeveer de helft van het gebouw (6.000 vierkante meter) is bestemd als het nieuwe hoofdkantoor voor Dura Vermeer. De andere helft zal worden verhuurd.