EuroBlech 2012 breekt alle records met 1.516 exposanten uit 38 landen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

EuroBlech zal volgende week alle records breken. Er hebben zich 1.516 exposanten uit 38 landen aangemeld en die nemen 85.000 vierkante meter expositieruimte in beslag in de acht beurshallen in Hannover. Deze tweejaarlijkse wereldbeurs voor de plaatbewerking wordt gehouden van 23 tot en met 27 oktober 2012.

In vergelijking met het vorige evenement in 2010, is dit een stijging van 4 procent in aantallen exposanten en in vierkante meters zelfs een groei van 8 procent. Een totaal van 61.500 vakbezoekers uit de hele wereld bezochten toen deze vakbeurs. Met deze positieve cijfers vormt deze 22ste editie een zakelijke barometer voor de plaatbewerkende industrie.

Momenteel zijn de economische vooruitzichten voor deze tak van industrie voorzichtig positief. Het aandeel internationale deelneming is weer gestegen: 49 procent van de exposanten komen van buiten Duitsland. Azië en Zuid-Amerika zijn nu onderdeel van de tentoonstelling. Italië, China, Turkije, Nederland, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Taiwan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn de grootste exposerende landen na Duitsland. Nederland is goed vertegenwoordigd met 44 exposanten.

Licht gewicht

‘Belangrijke ontwikkelingen in de plaatbewerking hebben betrekking op lichtgewicht constructie en de verwerking van hybride structuren’, aldus Nicola Hamann, beurs-directeur van EuroBlech, namens de organisator Mack Brooks Exhibitions. Deze ontwikkeleing is mede het gevolg van het gegeven dat wereldwijd de uitstoot van CO2 omlaag moet. Deze ontwikkeling is deels terug te zien in het expositieprogramma waarin aandacht is voor de verwerking van plaatstaal en kunststof tot hybride structuren. EuroBlech 2012 is geopend van dinsdag 23 oktober tot vrijdag 26 oktober 2012, van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 27 oktober van 9.00 tot 15.00 uur. Bezoekers die geld en tijd willen besparen kunnen tickets tegen een gereduceerd tarief kopen in de online ticketshop op de website van EuroBlech.

www.euroblech.com

Vraag en Aanbod heeft naar aanleiding van de komende EuroBlech een speciale EuroBlech krant gemaakt. Deze is als pdf (16 MB) hier te downloaden:

 VenA_42A_Euroblech.