Imtech neemt Duitse FM-Tools over van Infas Enermetric

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Royal Imtech heeft in Duitsland nieuwe ICT-orders verworven ter waarde van circa 48 miljoen euro. Tevens is het softwarepakket FM-Tools van de kleine Duitse ICT-dienstverlener Infas Enermetric overgenomen.

Op de Duitse ICT-markt wordt Imtech vertegenwoordigd door Fritz & Macziol, een volledige dochteronderneming van Imtech ICT die tot de grotere spelers op de Duitse en ook Zwitserse ICT-markt behoort. Met de overname van Infas Enermetric (Infas Enermetric GmbH, gevestigd in Emsdetten) wordt de positie van Imtech op het gebied van ICT-ondersteuning in facility management in de publieke sector versterkt. Het door Infas Enermetric ontwikkelde ICT-pakket FM-Tools biedt aantrekkelijke software-oplossingen voor energie- en beheervraagstukken voor onroerend goed in de publieke sector. De opbrengsten van Infas Enermetric bedragen bijna 1 miljoen euro op jaarbasis.

Toegevoegde waarde

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘Imtech focust op integrale ICT-oplossingen met hoge toegevoegde waarde in onder meer business intelligence (bestaande operationele datastromen gereed maken voor strategisch en tactisch gebruik), managed services (bedrijfskritieke applicaties in complexe IT-omgevingen), publieke software (software-oplossingen voor financiële dienstverlening aan de publieke sector) en ‘collaboration’ (samenwerking in sociale netwerken door de toepassing van IT) en mobiele IT-oplossingen. Deze heldere strategische focus leidt tot extra groei. De nieuwe Duitse orders vormen hiervoor een duidelijk bewijs.’

Imtech