AWL-Techniek meest succesvolle internationaal ondernemend technologisch bedrijf

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

AWL-Techniek heeft tijdens het jaarlijkse netwerkevent FME Conecta in het Rabobank Auditorium in Utrecht de FME International Business Award ontvangen. AWL-Techniek, gespecialiseerd in geautomatiseerde lasmachines en volautomatische lassystemen werd door het aanwezige publiek gekozen als het meest succesvolle internationaal opererende technologisch bedrijf.

Met deze Award wil FME het exportbelang van de Nederlandse maakindustrie onderstrepen en bedrijven inspireren tot internationaal succes. ‘Export is de groeimotor van de Nederlandse economie; de technologische industrie levert daar een aanzienlijke bijdrage aan’, aldus Peter Bongaerts, directeur Beleid bij FME. Paul Dirken, directeur bedrijven Rabobank Nederland voegt toe: ‘De wereldwijde economische groei bedraagt 3,5 procent, terwijl die in Europa nihil is. Dit toont aan dat de groei elders vandaan moet komen. Als exportfinancier nummer één ondersteunen wij bedrijven dan ook graag bij hun internationale expansie.’

Over de winnaar

AWL-Techniek is de specialist als het gaat om state-of-the-art geautomatiseerde lasmachines. Het Harderwijkse bedrijf is actief in heel Europa en heeft productiefaciliteiten in Nederland, Tsjechië en China. 98% van de omzet wordt in het buitenland gegenereerd. Met een vakkundig en toegewijd team van 300 medewerkers, creëert en bouwt AWL-Techniek machines die voldoen aan de specifieke eisen en wensen van elke afzonderlijke klant. Dankzij de creativiteit, open communicatie en kennis van alle gangbare verbindingsprocessen is AWL-Techniek erin geslaagd een groeistrategie van 15 procent te realiseren. De primaire focus ligt bij de automotive-toeleverindustrie, waarbij volume, snelheid en kwaliteit essentieel zijn.

De andere genomineerde bedrijven waren Kersten Europe marktleider in Europa in buigtechnologie en Enraf-Nonius wereldmarktleider in kwaliteitsproducten en -diensten voor revalidatieprofessionals.