Imtech beëindigd 900 arbeidsplaatsen in Benelux, Spanje en maritieme divisie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Royal Imtech heeft een eenmalige voorziening getroffen van in totaal circa 50 miljoen euro voor onder andere de afvloeiing van circa 900 medewerkers in de Benelux, Spanje en de maritieme divisie.

Tweederde van de arbeidplaatsen verdwijnen in de Benelux en dan met name in het onderdeel Gebouwen.  Dit is te wijten aan de situatie in de vastgoedmarkt, zegt Piter Koenders, Group Corporate Communications bij Imtech. De rest – eenderde – van de 900 arbeidsplaatsen verdwijnen in Spanje en de maritieme divisie.

Hiermee pakt Imtech de aanwezige onevenwichtigheid in de resultaatontwikkeling aan met enerzijds gezonde groei en goede financiële prestaties in Duitsland & Oost-Europa, UK & Ierland, de Nordic, Turkije, ICT en Traffic en anderzijds structureel tegenvallende resultaten in de Benelux en Spanje, evenals een tijdelijke terugval bij Marine.

Winstgevend

Zonder deze eenmalige voorziening verwacht Imtech in 2012 verdere EBITA-groei ten opzichte van 2011. Per saldo daalt de EBITA 2012. Imtech blijft ruim winstgevend. Tevens is, gezien de ontwikkeling van de Spaanse economie, besloten de goodwill op de Spaanse activiteiten af te waarderen met circa 20 miljoen euro.
Imtech is en blijft financieel gezond en handhaaft haar strategisch groeiplan 2015 om te komen tot een opbrengstenniveau van 8 miljard euro bij een operationele EBITA-marge tussen 6 en 7 procent. De orderportefeuille in het derde kwartaal 2012 neemt – ondanks een daling in de Benelux en Spanje – toe tot 6,4 miljard euro (Q3 2011: 5,7 miljard euro). Dit vormt de opmaat voor verdere groei in 2013.

Imtech