Premier Rutte geeft startsein bouw nieuwe fabriek De Meeuw Turkije

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Premier Mark Rutte gaf dinsdag samen met de Turkse minister van Economische Zaken, Mehmet Zafer Ça?layan, het startsein voor de bouw van de nieuwe fabriek van De Meeuw in Turkije. De specialist in tijdelijke en semi-permanente huisvesting breidt hiermee zijn werkveld uit naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De premier bezocht het bouwterrein van De Meeuw in Ankara als onderdeel van zijn handelsmissie in Turkije.

In april van dit jaar verkreeg De Meeuw een meerderheidsbelang in het in Ankara gevestigde bedrijf ABC Prefabrik. Bij deze overname werd tevens 2,5 hectare grond gekocht ter uitbreiding van de productiecapaciteit.

De Meeuw hoopt over enkele jaren in Ankara een vergelijkbare output te hebben als in Nederland. Met de overname van ABC Prefabrik en de bouw van de nieuwe fabriek is in totaal een bedrag van 5 miljoen euro gemoeid.

Met de overname van ABC Prefabrik wil De Meeuw haar buitenlandse activiteiten sterk uitbreiden. ‘Naar verwachting zal er de komende jaren een forse economische groei plaatsvinden in juist deze regio’, zegt René Meeuwissen, algemeen directeur bij De Meeuw Groep. ‘Het feit dat premier Rutte de activiteiten van Nederlandse ondernemingen in Turkije onder de aandacht brengt is heel nuttig, omdat de mogelijkheden in dat land tot nu toe erg onderbelicht zijn gebleven. Wij zijn er uiteraard bijzonder trots op dat premier Rutte onze nieuwste locatie in Turkije met een bezoek vereert. Deze openingshandeling markeert de start van onze investering, die zich tot ver buiten de Turkse grenzen zal gaan uitstrekken.’