Verweij Houttechniek verkozen tot beste leerbedrijf hout- en meubelbranche

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Verweij Houttechniek uit Woerden is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2012 in de hout- en meubelbranche. Ernst de Winter, werkzaam bij Hoogendoorn MBI in Werkendam, is gekozen tot Beste Praktijkopleider 2012.

Vorige week ontvingen de winnaars hun onderscheiding uit handen van juryvoorzitter Paul Peters (Kenniscentrum SH&M). SH&M organiseert jaarlijks deze verkiezing en nomineert de winnaars vervolgens voor de nationale en sectoroverstijgende verkiezing uitgeschreven door het ministerie van OCW. De prijsuitreiking vond plaats bij Schilte Houtbewerking, het winnende leerbedrijf van 2011.

De jury verkoos na uitvoerig beraad Verweij Houttechniek, omdat het opleiden in alle lagen binnen de onderneming aanwezig is; van chauffeur en schoonmaker tot verkoper en directeur. De grote gedrevenheid bij de praktijkopleiders valt op, maar ook de betrokkenheid bij de omgeving.

Ernst de Winter scoorde net iets hoger dan de andere twee genomineerde praktijkopleiders, zo oordeelde de jury. De Winter is uiterst betrokken en sterk in het motiveren van de leerlingen en medewerkers. Zijn roeping is om jonge mensen verder te helpen op de maatschappelijke ladder.