Krijgen staalhandelaren de prijsverhogingen die ze willen?

Deltastaal/Frieslandstaal, ArcelorMittal en Reesink Staal meldden eensgezind hogere staalprijzen per 1 december dan wel 1 januari 2013. Als het gaat zoals de staalleveranciers het willen dan gaan de prijzen voor staal en balkstaal met 20 tot 100 euro per ton omhoog.

De leveranciers denken dat de voorraden uitgeput zijn en dat klant wel moet bestellen. Het is maar de vraag of ze die hogere prijs ook werkelijk krijgen want er is weinig tot geen vraag naar staal. Vanuit betrouwbare bron vernemen we dat de aangekondigde bruto prijzen wel worden doorberekend maar dat deze door extra kortingen weer op hetzelfde netto niveau uitkomen.

Salzgitter

Deltastaal/Friesland Staal , ondernemingen van de Salzgitter Groep, kondigen vorige week via een mailing naar haar klanten een prijsverhoging aan voor staal. Per 1 december 2012 wordt een prijsverhoging ingevoerd van 20 euro per ton. In een schrijven van 20 november van Deltastaal/Friesland Staal meldt Salzgitter Peiner Träger dat de prijzen per 1 januari 2013 100 euro hoger zullen zijn dan het huidige niveau. 

ArcelorMittal

ArcelorMittal Staalhandel voorziet hogere prijzen voor balkstaal en stafstaal, dit jaar vraagt men 20 euro per ton meer.

Reesink Staal


Reesink Staal
gooit de prijsverhoging van 20 euro per ton op een prijsverhoging van haar balkenproducenten, dit als gevolg van mondiale kostenontwikkelingen en tegenvallende resultaten. De prijsverhoging gaat op 1 december in.

Als u uw verhaal kwijt wilt over de staalprijzen en de ontwikkelingen daarin, mail dan uw reactie naar: gerardtenbulte@vraagenaanbod.nl