Tuwi komt met leaseoptie

Het open huis op 21 en 22 november van Tuwi is goed bezocht. Vraag en Aanbod was er ook en liet zich bijpraten door het directieduo Jeroen Tadema en Marco Mans en kreeg een rondleiding door verkoper binnendienst Rob Pleiter en zijn zoontje Swen.

Marco Mans is na afloop van de open dagen een tevreden man. ‘Het bezoek tijdens de open dagen was ongekend. In die twee dagen hebben we 110 bedrijven met een veelvoud aan bezoekers mogen verwelkomen. We hebben offertes mogen schrijven en het heeft ook direct al geleid tot een aantal orders. Zo hebben we een 2D meetmachine van Inspecvision en drie Durma kantbanken verkocht.’

Schröder

Rob Pleiter gaf ons een rondleiding door de showroom met draaiende machines. Hij had zijn zoon Swen meegenomen om hem te laten kennis maken met zijn mooie vak. Pleiter wees ons op de Marvel verticale lintzaag, type 8 Mark III en de buizenponsmachine van Acimak. Dat zijn machines die Tuwi voor het eerst liet zien in Winterswijk. De Acimak machine had zijn vuurdoop al op de afgelopen Metavak in Gorinchem. Lees hier over deze Acimak buizenponsmachine.

Speciale aandacht vroeg de verkoper binnendienst voor de Schröder machines waarvan er drie stonden opgesteld, een kleine handzwenkbuiger, een wat grotere motorische en de grootste, een Schroder Fasti CNC zwenkbuigmachine. ‘Hiermee is deze Duitse producent een van de weinige die zo’n breed buigprogramma aanbiedt’, weet Pleiter. Andere noviteiten die stonden opgesteld in Winterswijk waren de Prima Power Lasersnijmachine Platino 1530, de Euromac ponsnibbelmachine MTX Flex met groot stortluik en de Inspecvision 2D en 3D meetmachine.

Leasen

Mededirecteur Jeroen Tadema wees ons op een nieuwe activiteit van Tuwi, namelijk de mogelijkheid om een machine te financieren via Prof-Lease. ‘Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met Prof-Lease. Niet dat we bedrijven per se willen laten leasen’, vertelt Tadema. ‘Leasen is een hulpmiddel, geen doel op zich. Het is een optie naast het kopen met eigen financiële middelen. Met de huidige beperkingen die banken je opleggen, krijg je zo wel een extra financieringsmogelijkheid, naast die van je huisbankier.’


Leo Frijlink van Prof-Lease vertelt: als je een machine koopt met eigen middelen, heb je geen beschikking meer over je geld. Door te leasen behoud je liquiditeitsruimte binnen je onderneming.’ Als voorbeeld noemt de leasespecialist mogelijkheden om eventuele tegenslagen op te vangen. Ook ben je met een leasefaciliteit niet zo afhankelijkheid van een bank.


‘Dat wij met Tuwi in zee zijn gegaan, is omdat wij vertrouwen hebben in de continuïteit van Tuwi. Dat betekent voor de klant trouwens een extra dekking, omdat wij op de machines van Tuwi nu een hoge restwaarde kunnen afgeven’, weet Frij-link. Tot slot, zegt hij, kun je nu profiteren van de lage rente want de bij lease gehanteerde rente is gedurende de gehele looptijd. Die looptijd is meestal vijf jaar, maar Prof-Lease kan juist een op maat gemaakte leasing aanbieden.


Tuwi