Volle bak tijdens open dagen bij Mondiale in België

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Mondiale, Vraets Machinery en Dijkink Machinery organiseerden vorige week drie open deur dagen in het Belgische Zele. Met ruim zeshonderd bezoekers waren deze open dagen zeer succesvol.

‘Het waren drie super dagen. Veel relaties hebben we mogen ontvangen uit bijvoorbeeld Amerika, India, Engeland, Frankrijk, Polen Korea, Duitsland, maar natuurlijk ook uit België en Nederland’, vertelt Harry Vraets. ‘In totaal hebben we 220 bedrijven op bezoek gehad. Er is ook nog een aantal machines verkocht.’ Maar naast vele relaties hebben we ook leerlingen van diverse technische schoolopleidingen uit de omgeving van Zele uitgenodigd. En daar is goed gebruik van gemaakt door de scholen. We hebben bussen vol met jonge studenten op bezoek gehad. En het is belangrijk om de jeugd zoveel mogelijk te betrekken bij de techniek. Want zij zijn straks de toekomstige techneuten’, vertelt Harry Vraets.

Nieuw en gebruikt

Bij Mondiale is recent 1.000 vierkante meter omgebouwd tot een showroom voor nieuwe machines. Hier stonden onder andere bewerkingscentra voor de verspanende industrie van Abene (Zweden), Samsung (Korea), Poreba (Polen) en Dugard (Engeland). Ook enkele Hankook modellen (Korea) waren opgesteld. ‘Hankook is niet direct een ‘vast’ merk bij ons, maar als we de gelegenheid hebben een aantal aan te kopen, zetten we die als parallel merk graag in onze showroom.’