Wienerberger neemt Steenvisie over

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Wienerberger neemt per 1 januari 2013 handelspartner Steenvisie uit Spijk over. Met deze acquisitie versterkt Wienerberger haar positie in de markt voor tuin- en sierbestrating. Steenvisie gaat verder onder de naam Wienerberger Steenvisie.

Het nieuws van de overname is dinsdag aan de medewerkers van Steenvisie bekendgemaakt.

Wienerberger Steenvisie wordt verantwoordelijk voor de groothandelsactiviteiten binnen de markt voor tuin- en sierbestrating. De ‘nieuwe’ onderneming verhuist van Spijk naar de centraal gelegen locatie van Wienerberger Zennewijnen in Tiel.

Bert Jan Koekoek, algemeen directeur Wienerberger: ‘Sinds 2012 richten we ons nadrukkelijker op de tuinmarkt, bovenop onze posities in infra en bouw. De overname van Steenvisie past uitstekend binnen onze ambities als marktleider in keramische oplossingen voor bouwen en bestraten. Gebakken straatstenen bieden meerwaarde aan publieke en private buitenruimtes.’

Steenvisie is een groothandel in bestratingsoplossingen. In Nederland wordt primair de handel in bestratingsmaterialen bediend. Wienerberger is wereldwijd de grootste producent van keramische bouw- en bestratingsmaterialen en marktleider in de inframarkt voor gebakken straatbakstenen.