Bijna eenderde Techni-Show bezoekers investeert direct na beursbezoek

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Nu, enkele maanden na Techni-Show 2012, is onderzocht welk effect de beurs had op bezoekers en exposanten. Daarbij is met name gekeken naar het aankoopgedrag van de bezoeker. Wat blijkt: ruim een derde van alle bezoekers heeft na de beurs één of meer orders geplaatst bij exposanten.

Opvallend hierbij is dat bijna de helft van de bezoekers die geïnvesteerd heeft, de orders heeft gedaan bij nieuwe relaties. Eveneens de helft van de bezoekers die een order heeft geplaatst is van plan om de komende 12 maanden weer te investeren.  

Verwachte orders

Daar komt bij dat ongeveer 16 procent van de bezoekers die nog geen order heeft geplaatst bij een exposant van Techni-Show van plan is om dat de komende 12 maanden wél te doen. Het soort producten en diensten waar bezoekers met name investeringsplannen voor hebben, zijn: machines voor verspandende bewerking (57 procent), gereedschappen (37 procent), machines voor niet-verspanende bewerking (28 procent), meet- en beproevingstechnieken (21 procent), CADCAM software (19 procent), werkplaatstechniek (18 procent) en verbindingstechnieken van metalen en kunststoffen (14 procent).

Andere feiten & cijfers

86 procent van de bezoekers heeft op de beurs contactgegevens achtergelaten bij exposanten. Drie kwart van de bezoekers is na afloop benaderd door exposanten. Ruim de helft van alle gevallen dat bezoekers contactgegevens hebben achtergelaten bij exposanten heeft er een follow-up plaatsgevonden. 44 procent heeft op eigen initiatief één of meer exposanten benaderd na de beurs. In totaal heeft 80 procent van de bezoekers na de beurs contact gehad met één of meer exposanten die op Techni-Show 2012 aanwezig waren.

Over Techni-Show

Techni-Show is de grootste beurs voor industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen binnen de Benelux. De volgende beurs is van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 maart 2014. Gelijktijdig met Techni-Show vindt toeleveringsbeurs ESEF plaats. Meer informatie over Techni-Show is te vinden via www.technishow.nl