HWI Techniek krijgt nieuwe directeur

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Arjan van Deijk is sinds kort de nieuwe algemeen directeur en mede-aandeelhouder van Machinefabriek HWI Techniek in Alphen aan den Rijn. De voormalige algemeen directeur Han de Wind heeft ervoor gekozen om een stapje terug te doen en zo rustig te kunnen afbouwen naar zijn pensioengerechtigde leeftijd.

Van Deijk begon 18 jaar geleden zijn loopbaan bij HWI Techniek met een afstudeeropdracht vanuit de HTS Werktuigbouwkunde op het gebied van kwaliteit. Daarna is hij jarenlang werkzaam geweest in onder meer de petrochemische industrie als sales manager en projectleider. Zo was hij in deze laatstgenoemde functie onder meer actief bij de internationaal opererende machinefabriek Jansens-Dieperink. Vervolgens is hij vijf jaar mede-eigenaar geweest van Systomatic, een handelsonderneming die gespecialiseerd is in het verkopen, leveren en op maat samenstellen van industriële componenten.

ERP

Op de vraag wat de toekomstplannen zijn voor HWI Techniek, antwoordt Van Deijk: ‘Om nog beter te kunnen inspelen op vragen uit de markt en optimale kwaliteit te kunnen blijven bieden is HWI Techniek momenteel druk doende met verdere capaciteitsuitbreiding. Zo wordt sinds kort op kantoor al gewerkt met het MKG ERP-systeem. Een systeem dat momenteel in het kader van ‘lean manufacturing’ ook wordt uitgerold naar de werkplaats voor ‘shop floor control’. Dit alles met als doel om de productievloer nog efficiënter in te richten. In de laatste maanden van dit jaar zal een pilot worden gedraaid met dit nieuwe systeem en vanaf 1 januari 2013 wordt het dan officieel in gebruik genomen. Vanaf dat moment gaat HWI Techniek voortaan in twee ploegen werken.


HWI Techniek is gespecialiseerd in hoogwaardig kotteren, draaien, frezen, boren en vlakken van zeer uiteenlopende producten, van enkelstuks tot middelgrote series. Afhankelijk van de uiteindelijke applicatie kunnen de diameters van de te vervaardigen producten variëren van 5 tot 1500 mm.

Meer informatie
HWI Techniek

www.hwitechniek.nl