FME-voorzitter Dezentjé en minister Ploumen stemmen af op elkaar

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

‘Voor de verdienkracht van Nederland moeten we onze exportpositie versterken. De inzet van minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is hierbij essentieel.’ Dit zei FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming tijdens het kennismakingsgesprek met Ploumen.

Tijdens hun kennismaking spraken ze over het belang van internationale handel en de bijdrage die Nederlandse technologische bedrijven kunnen leveren in het kader van ontwikkelingssamenwerking.

Buitenlandse handel

Ploumen kijkt er naar uit de komende jaren nauw samen te werken. ‘Voor de FME staat mijn deur altijd open en ik weet zeker dat we de komende jaren intensief met elkaar gaan samenwerken. We gaan er met al onze energie tegen aan, want buitenlandse handel is onze weg uit de crisis.’  

Dezentjé: ‘Het is van belang dat deze minister pal staat voor de Nederlandse industrie en deuren opent in landen met een opkomende markt. Daar liggen groeikansen voor de Nederlandse technologische industrie. Maar ook op het gebied van ontwikkelingssamenwerking kunnen onze bedrijven een belangrijke bijdrage leveren. Het is dan wel zaak dat er een heldere handelsagenda én een specifieke agenda voor ontwikkelingssamenwerking komt. Daar waar het zinvol is, moeten die twee agenda’s worden gekoppeld.’

Minster Lilianne Ploumen (links) van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in gesprek met FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming.