Kenteq komt met app met informatie over beroepsonderwijs in metaal, elektro en installatietechniek

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Hoeveel mbo’ers zitten volgen een bbl-opleiding installatietechniek? Hoeveel erkende leerbedrijven zijn er in Noord-Holland? Om deze vragen te kunnen beantwoorden heeft Kenteq de app ‘Techniek in cijfers’ ontwikkeld.

Met ‘Techniek in Cijfers’ kan iedereen via deze app zelf tabellen of grafieken samenstellen met cijfers over het beroepsonderwijs in de metaal-, elektro- en installatietechniek. Techniek in Cijfers staat zowel in de App Store als in Google Play Store.

Thema’s

Om een selectie te maken moeten een aantal schermen worden doorlopen. De eerst is het thema, vervolgens het gebied en de periode waarover het moet gaan en tot slot welke opleidingsrichtingen of niveaus je wilt zien. Het resultaat kan op twee manieren worden bekeken: als tabel of grafiek. Deze kunt je dan ls PDF-bestand aan jezelf of aan anderen mailen. Op dit moment zijn er vier thema’s:

  • MBO-studenten
  • MBO-gediplomeerden
  • erkende leerbedrijven
  • VMBO-leerlingen

Later kan de app eventueel uitgebreid worden met andere thema’s.

Actie

Tot 1 februari heeft kenteq een actie opgestart waarmee een doos Merci kan worden verdiend. Via de app moeten dan wel eerst vier vragen worden beantwoord. Kijk voor de vragen en voorwaarden op de speciale webpagina www.kenteq.nl/techniekincijfers.


De app kan gratis worden gedownload via de stores:

Apple

Android