Van Straalen opent nieuw fusiebedrijf Klein Klouwenberg Boon

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Klein Klouwenberg Boon heeft vrijdag voor klanten en relaties een succesvolle open dag gehouden. Er kamen meer dan 250 mensen naar het verspaningsbedrijf. De open dag was tevens de start van het nieuwe fusiebedrijf op één locatie. Metaalunie voorzitter Michael van Straalen kwam daarvoor naar Deventer en verrichtte de officiële opening van Klein Klouwenberg Boon.

Van Straalen complimenteerde het nieuwe bedrijf met het lef om in deze economische zware tijd te investeren en een bedrijf over te nemen. Begin 2012 heeft Klein Klouwenberg het Deventer bedrijf Boon Metaalbewerking overgenomen van eigenaar Marcel Boon. Het fusiebedrijf houdt zich voor 95 procent bezig met verspanen van metalen en kunststoffen en voor de resterende 5 procent doen ze ook aan plaatbewerking.

De vijf medewerkers van voorheen Boon Metaalbewerking werden ondergebracht bij de vijf mensen van Klein Klouwenberg, gevestigd aan de Solingenstraat 57 in Deventer. Toen onlangs de bedrijfspanden links en rechts van het bedrijf vrijkwamen, heeft het fusiebedrijf ook deze in gebruik genomen voor huisvesting van de Boon-medewerkers en de nieuwe machines zoals de Doosan Lynx 300. Met de overname is tevens het directieteam uitgebreid. Naast de twee bestaande directeuren-eigenaren Arjan Wiggers en Eric Jongetjes van Klein Klouwenberg hebben zich daarbij gevoegd Elieg Akkermans en Michel Wesselink.

Innovatie en samenwerking

‘In het jaar dat beide bedrijven als een bedrijf opereert is het personeelsbestand gegroeid van 10 naar 12 medewerkers. Dit hebben we gerealiseerd door onze nieuwe aanpak, die gericht is op samenwerking en innovatie’, vertelt Akkermans. ‘Doordat we de kennis van beide bedrijven hebben gebundeld kunnen we onze klanten ook beter bedienen. Verder hebben we geïnnoveerd in ons productieproces door de aanschaf van nieuwe machines zoals de Doosan Lynx 300 draaibank, een nieuwe slijpbank , een TIG lasapparaat en EZ-Cam software. Tevens wordt sinds januari gebruik gemaakt van nieuwe ERP software. Verder zijn we ook zelf producten gaan ontwikkelen. Een recent ontwerp is een product voor een horecabedrijf voor het langer vers houden van etenswaren. Meer kan ik er niet over vertellen’, zegt Akkermans, ‘want er loopt nog een octrooiaanvraag. Mocht dat een succes worden dan mogen wij – ondanks dat het patent bij de horecaondernemer ligt – al deze producten maken.’

Klein Klouwenberg Boon