Fusie SBR en Curnet leidt tot breed kennisnetwerk voor de bouw

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

SBR en Curnet gaan hun krachten bundelen. De besturen van beide stichtingen hebben het voorstel tot fusie neergelegd bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De activiteiten van beide organisaties worden integraal voortgezet in SBRCURNET.

De nieuwe organisatie telt 75 medewerkers en is gevestigd in het kantoor van SBR in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Curnet zal verhuizen van Gouda naar Rotterdam. Op termijn zal de organisatie zich vestigen op de Bouwcampus, waarvan beide organisaties initiatiefnemer en medeontwikkelaar zijn.

‘De nieuwe organisatie wordt niet zomaar een optelsom van de twee delen. We hebben nadrukkelijk de ambitie om onszelf te vernieuwen en daarmee beter en sterker onze rol te kunnen spelen in een veranderende sector’, aldus de toekomstig algemeen directeur Jack de Leeuw.

De uitdaging waarvoor de bouw nu staat vraagt volgens De Leeuw om een meer integrale aanpak en om onconventionele oplossingen. ‘Dit betekent dat we deel willen uitmaken van een netwerk waarin partijen zich met elkaar verbinden, met de Bouwcampus als fysiek en virtueel knooppunt van organisaties, ideeën en initiatieven.’

Met het samengaan levert SBRCURNET ook een belangrijke bijdrage in het verminderen van de versnippering in de kennisinfrastructuur en krijgt de organisatie meer slagkracht door effectiever en efficiënter te kunnen opereren.