Empack 2013 stroomt vol met 350 exposanten

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Op 27 en 28 maart 2013 vindt Empack plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Empack is de beurs voor innovaties in verpakkingstechnologie, -materialen en -diensten. Al meer dan 350 leveranciers uit de verpakkingsindustrie hebben deelname aan Empack vastgelegd.

Tijdens Empack presenteren exposanten uit alle deelgebieden van de verpakkingssector zich gedurende twee dagen met talloze oplossingen en nieuwe ontwikkelingen. Drie aandachtsgebieden worden uitgelicht tijdens de beurs: print for packaging, duurzame verpakkingen, codering-, label- en etiketteringsoplossingen, genoemd Printpack, Ecopack en Labeltech.

Printpack

In het speciaal ingerichte Printpack Paviljoen dat gereserveerd is voor leveranciers van printmachines en printtechnieken, inkten, software en aanverwante producten komt ‘print for packaging’ volop in de aandacht. Het focusgebied Printpack wordt ondersteund door EFTA, de European Flexographic Technical Association Benelux. EFTA zal tijdens de learnShops van Printpack een tweetal lezingen verzorgen.

Labeltech

Speciaal voor de sector etiketten en etiketteringsystemen is het labeltheater prominent aanwezig op de beursvloer. In dit levendige theater worden praktische workshops en informatieve lezingen gegeven. Daarnaast zal Alexander Watson Associates tijdens Empack 2013 een seminar geven over Labeling & Package Decorating Technologies.

Ecopack

In de Ecopack Lounge krijgen exposanten de mogelijkheid om hun duurzame verpakkingsoplossing te tonen. De markt voor duurzame-, biologisch afbreekbare- of ecologisch verantwoorde verpakkingen blijft namelijk nog steeds groeien en steeds meer producenten hebben alternatieven voor traditionele verpakkingen in het assortiment.