Generatiewisseling bij TOX Pressotechnik

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Met de komst van Susanne Eberhardt en Stefanie Reichin het management van Tox Pressotechnik, stelt de Zuid-Duitse onderneming de continuïteit als familiebedrijf veilig. Beiden zijn dochters van oprichter Eugen Rapp, die sinds de start in 1978 TOX Pressotechnik GmbH & Co heeft uitgebouwd tot een vooraanstaande onderneming in de markt voor plaatverbindingstechniek.

Samen met de beide directeuren dr.-ing. Wolfgang Pfeiffer en dr.-ing. Hinrich Dohrmann zijn Susanne Eberhardt (38) en Stefanie Reich (35) als managing director verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van de onderneming, die inmiddels 850 medewerkers telt. Susanne Eberhardt, dipl.-bedrijfseconoom, is met onmiddellijke ingang verantwoordelijk voor de wereldwijde ondernemingsstrategie en -ontwikkeling, investeringen en HR. Dipl.-ing. Stefanie Reich is verantwoordelijk voor kennismanagement, marketing, internationaal innovatiemanagement en kwaliteitsborging.

Beiden zijn overtuigd met deze stap TOX Pressotechnik zowel klanten als medewerkers een overtuigend toekomstperspectief te bieden. ‘Hiermee blijven we wereldwijd onze hoog opgeleide medewerkers een goede uitgangspositie bieden, van waaruit zij met kwaliteits- en betrouwbare oplossingen onze klanten goed kunnen bedienen en hun wensen vervullen.’
De oprichter blijft overigens als aandeelhouder verbonden aan het bedrijf.

Nederland

In Nederland is TOX Pressotechnik een van de belangrijkste leveranciers van persaandrijvingen en verbindingstechniek een vestiging in Amsterdam. Vestigingsmanager daar is Jeroen Wijnbergh.