Gebr. Bodegraven, fischer Benelux en Tremco brengen bouwdetails op één lijn

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Kracht van de Combinatie is de naam van drie samenwerkende bedrijven die sinds februari hun producten voor verankering, bevestiging en luchtdichting van bouwcomponenten nauwgezet op elkaar afstemmen.

Aanleidingen zijn de aanscherping van de EPC-normen in het Bouwbesluit, de toegenomen aandacht voor luchtdicht bouwen en de gezamenlijke ambities van Gebr. Bodegraven, fischer Benelux en Tremco illbruck op het gebied van duurzame oplossingen.

De nieuwe alliantie bespaart tijd vooraf en tijdens de uitvoering en voorkomt faalkosten. De verandering van de EPC-normen in het Bouwbesluit en de noodzaak energieverbruik van gebouwen terug te dringen, verklaart de vlucht die luchtdicht bouwen neemt.

De eisen die aan duurzame bevestiging en verankering worden gesteld nemen continue toe. Om duurzaam rendement voor bewoners, gebruikers en investeerders te vergroten is een planmatige aanpak noodzakelijk. Zowel in nieuwbouw als bij renovatie.

Gebr. Bodegraven, fischer Benelux en Tremco illbruck hebben daarom binnen De Kracht van de Combinatie gezamenlijk de basisdetails van twintig doorsnedes van verschillende bouwdelen uitgewerkt. Ze focussen op de woningbouw.

Op de website http://www.dkvdc.nl/ zijn alle technische details opgenomen.