Kunststof metalliseerbedrijf DGI opgenomen in Multinal Group

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Duivendrechtse Galvano Industrie, DGI bv, is met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 overgenomen door chemisch technisch dienstverlener Multinal Group. Met de overname heeft de Multinal Group nu tien vestigingen.

DGI is een galvanisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het hoogwaardig metalliseren van ABS en ABS-Blends  kunststofproducten voor onder andere de huishoudelijke, sanitaire en automotive branche en op het gebied van technische onderdelen.

Plating on plastic

DGI is opgericht in 1954 past als enige in de Benelux het galvanisch plating on plastics toe. Plating on plastics is het hoogwaardig metalliseren van kunststof door de galvanische oppervlaktebehandelingen verkoperen, vernikkelen en verchromen, met als doel het verhogen van de decoratieve en/of functionele eigenschappen van ABS en ABS-Blends kunststofproducten. Door het aanbrengen van de galvanische deklaag wordt de duurzaamheid en uitstraling van het kunststof product gewaarborgd.

Verbreding

Multinal Group verstevigt met de overname van DGI haar nationale en internationale positie als belangrijke speler op het gebied van galvanische en chemische oppervlaktebehandelingen. Door de overname biedt Multinal Group haar klanten nu naast industrieel reinigen en metaaloppervlaktebehandelingen ook het metalliseren van kunststofproducten aan.

Nieuwe doelgroep

Commercieel directeur Diana Stroeven: ‘Kunststof verchromen, vernikkelen en verkoperen is voor Multinal Group  een geheel nieuwe oppervlaktebehandeling waarmee we een nieuwe doelgroep kunnen gaan bedienen en bestaande klanten een breder pakket kunnen aanbieden. Bovendien verwachten we dat kunststof bewerkingen een groeiende markt is . De negen personeelsleden van DGI nemen we ook over, er vallen geen gedwongen ontslagen, het is een economisch gezond draaiende onderneming met zo’n honderd klanten/opdrachtgevers.’

DGI gaat verder onder de vlag van Multinal Group als Multinal Duivendrecht.

Multinal Duivendrecht is per e-mail bereikbaar via duivendrecht@multinal.com. De adresgegevens, het telefoon- en faxnummer blijven ongewijzigd: Industrieweg 39, 1115 AD  Duivendrecht, tel.: +31 (0)20 – 690 89 11 en fax: +31 (0)20 – 695 041.