Winst maken met MetaalExpo en NMC

De nieuwe manifestaties MetaalExpo en het Nationaal Metaal Congres openen over vijf dagen de deuren in de Brabanthallen in ´s-Hertogenbosch. Gedurende drie dagen, van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 maart, exposeren ongeveer 140 bedrijven hun kunnen op metaalbewerkingsgebied en laten ruim twintig experts hun licht schijnen over het thema hoe je kleine series toch winstgevend kunt maken.

Drie dagen lang bieden de FPT en de organisator van Techni-Show u inzicht in de laatste trends, oplossingen en succesvolle cases in de metaalindustrie. Het programma is opgesteld vanuit het thema ‘Winst maken met kleine series’ en de exposanten op MetaalExpo laten u direct hun oplossingen en nieuwste producten bij dit thema zien. Dat wilt u toch niet missen?  Via deze link kunt uw toegangsbewijs aanvragen.

Trots

Projectmanager Martijn Beckers is trots op het resultaat. ‘Doe dat maar eens na in deze moeilijke economische tijden’, zegt de projectmanager bij VNU Exhibitions, die samen met de Federatie Productie Technologie (FPT) voor het eerst dit congres met bijbehorende expo organiseert in de niet-Techni-Show jaren. ‘Met nog twee weken te gaan en nu al 3.500 inschrijvingen voor de expo lopen wij voor op schema’, vertelt Beckers.

Niet ontevreden

‘Dit is een bevestiging dat het overkoepelende thema ‘winst maken met kleine series’ de juiste snaar raakt in de markt.’ Tegelijkertijd had de projectmanager op meer gehoopt. ‘Ik heb me er toch een beetje op verkeken. Ik dacht dat de Techni-Show-exposanten in grote getalen zouden volgen. Zeker gezien de condities die we hebben geschapen door de stands tegen een laag tarief aan te bieden en door het te organiseren in het Brabantse hart van de Nederlandse metaalbewerking.’ Beckers hoopte op tweehonderd exposanten. Dat dat er nu ruim honderdveertig zijn wil niet zeggen dat hij ontevreden is. ‘Het wordt een mooie eerste editie waarin de metaalsector een volledig overzicht en inzicht krijgt in het winst maken met kleine series.’

Partijen bij elkaar

‘En daar hebben we elkaar voor nodig’, vult Chantal Baas, directeur van de Federatie Productie Technologie (FPT), aan. ‘Het totaal aan ketensamenwerkingen binnen de metaalsector laat zien hoe je gezamenlijk tot winst kunt komen. En een beurs als de MetaalExpo en het Nationale Metaal Congres brengen alle partijen bij elkaar, de klant en de klant van de klant.’ Zo noemt Baas ook partijen die de vakbeurs met congres ondersteunen. Dat zijn: Nevat, Koninklijke Metaalunie, De Federatie Metaalplaat FDP, Products for Industry en de Stichting Rapid Manufacturing Centre.

Mix aan bezoekers

‘Het is de bedoeling om deze drie dagen te netwerken en te focussen op de totale Nederlandse industrie’, aldus Baas. Zij is van mening dat deze mix van bezoekers aan beurs en congres ervoor kan zorgen dat er netwerken tot stand komen die voor elk van de partijen voordelig uitvallen. Voordelig met het thema van de driedaagse ‘winst maken met kleine series’ in het achterhoofd. Tijdens het Nationaal Metaal Congres treden Baas en twee van haar FPT-bestuurders, Maarten van Teeffelen en Richard Boske, op als dagvoorzitter. ‘Hiermee willen we als FPT niet een stempel drukken op het driedaagse congres, dat is immers onafhankelijk. Nee, het is een praktische invulling waarmee we wel onze verbondenheid met dit evenement benadrukken. We dragen de gehele sector tenslotte een warm hart toe.’

Wie, wat en waar?

Organisatie: het Nationaal Metaal Congres en MetaalExpo wordt georganiseerd door de branchevereniging Federatie Productie Technologie FPT/Vimag en VNU Exhibitions Europe.
Geopend: 5 en 7 maart 10.00-18.00 uur en op 6 maart 10.00-20.30 uur.
Exposanten
Congresprogramma

Gratis toegangsbewijs

Adres: Diezekade 2, 5222 AK ‘s-Hertogenbosch.
Borrel: De Federatie Productie Technologie FPT organiseert op 5 maart om 16.00 uur een bijeenkomst voor alle exposanten en congresbezoekers om bij te praten over de eerste beursdag. Dan worden de veertig nieuwe leden die zich sinds januari 2012 hebben aangemeld bij de FPT verwelkomd. De FPT heeft nu 170 leden.