Stabu introduceert pay-per-use voor projectbestek

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De relatie tussen Stichting Stabu en haar gebruikers ligt vast in een licentieovereenkomst met een vaste vergoeding per jaar. Gezien de onzekerheid over de ontwikkelingen in de bouwmarkt, wordt voor partijen die nog geen licentie hebben, maar toch een Stabu-projectbestek willen schrijven, een nieuwe vorm van samenwerken in de vorm van pay-per-use uitgeprobeerd.

In het voorjaar van 2014 wordt geëvalueerd of dit proefproject zal worden voortgezet. Voor het schrijven van een Stabu-bestek is het vanaf heden mogelijk geworden om per uur af te rekenen voor het gebruik van de systematiek in combinatie met software.

 In samenwerking met Kubus architectural solutions uit Eindhoven kan een zogenaamde pay-per-use licentie worden afgesloten. Het startpakket is eenvoudig. Via de aanmelding bij Kubus verkrijgt de geïnteresseerde zowel het recht om met Kubus-software als met de Stabu-bestanden te werken.

Na een aanbetaling van de eerste 20 uur gebruik, wordt bij per-uur-gebruik 15 euro excl. btw gerekend. Stichting Stabu is een samenwerkingsverband tussen de partners in de bouwnijverheid en is uitgever en beheerder van gestandaardiseerde bestekssystematiek.