Dormac, Sandvik en Dormatec houden seminar over hogedruk verspanen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Machineleverancier Dormac CNC Solutions uit de Goorn organiseert in samenwerking met gereedschapfabrikant Sandvik en zusterbedrijf Dormatec, op 9, 10 en 11 april aanstaande een seminar over hogedruk verspanen in de machine-demoruimte van Dormac.

In dit praktijkgerichte seminar geven de leveranciers inzicht in de toepassing, voordelen en resultaten van inzet van hogedruk koeling dichtbij het snijgereedschap op verspanende machines. Dormac wil hogedruk verspanen met betaalbare oplossingen voor een brede doelgroep toegankelijk maken. Dormac heeft voor het seminar een Doosan Puma 280 draaimachine en een Doosan Mynx 6500 verticaal bewerkingscentrum uitgerust met een 70 bar hogedruk pomp, een koelwater koelsysteem en luchtfiltratiesysteem. De machines zijn daarvoor uitgerust met Sandvik beitelhouders geschikt voor de hogedruk koelsystemen.

Alle hogedruk componenten worden door zusteronderneming Dormatec geleverd en door Dormac geïnstalleerd.

Hogedruk systemen

Toepassing van hogedruk systemen op verspanende machines staat momenteel vol in de aandacht. Vooral de hogere productkwaliteit, een verdubbeling van de gereedschap standtijd, hogere verspaningscapaciteit, verkorting van de cyclustijden en lagere onderhoudskosten aan de machine leveren voordelen op die de meeste verspaners aanspreken. Die voordelen gelden niet alleen voor exotische materialen, maar ook voor ‘normale’ materialen. Veel bedrijven tonen daarom belangstelling, maar willen de verschillen eerst in de praktijk zien en willen weten waar hun bestaande machines aan moeten voldoen om hogedruk koeling met succes toe te passen. Met het praktijkgerichte seminar bieden Dormac, Dormatec en Sandvik daar nu een perfecte gelegenheid voor.

Locatie en data:

Dormac CNC Solutions, Breeuwhamer 25, 1648 HG De Goorn
Data: 12, 13 en 14 april 2013
Aanmelden: a.slootstra@dormac.nl

Dormac

Sandvik

Dormatec