Robotspektakel op open dag Rolan Robotics

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Rolan Robotics organiseert op 13 april een pen dag voor belangstellenden en potentiële klanten. Op 11 april is er een klantendag. De robotleverancier heeft tijdens de open dag maar liefst 30 industriële robots en een enkele mensachtige (humanoid) robot staan in Zwaag.

Het leveren van lasrobots en handlingrobot voor allerlei industriële toepassingen, dat is waar Rolan Robotics goed in is. Binnen de fabrieksmuren van producerend Nederland zijn er al meer dan 700 in bedrijf gesteld door Rolan.

Tijdens de open dag kan men zien hoe het bedrijfsleven robots inzet voor productiedoeleinden. Ween voorbeeld daarvan is het oppakken en neerleggen van 200 pakjes TikTak per minuut, het 3D printen van kunststoffen, het dammen met een robot, het snijden van kaas met ultrasoon (geluidsgolven) , het oppakken van kratjes Cola of groenten en fruit met een speciale grijper en uiteraard diverse lastoepassingen. Het zijn zo maar enkele voorbeelden van de 30 robots welke die dag zijn te bewonderen.

Iedereen is welkom tijdens de open dag, ook voor kinderen is het leerzaam omdat zij ook zelf een robotprogramma mogen maken en laten aflopen. Daarnaast zijn er diverse leuke attracties, zoals springkussens, films en kleuren of op een racemotor zitten van het NIWA racing team.

De Open dag is op 13 april 2013 en is vrij toegankelijk van 11.00-16.00 uur; het adres is Rolan Robotics, De Corantijn 6, 1689 AP Zwaag .