LVD Company introduceert nieuwe gebruikersinterface voor lasersnijsystemen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

LVD Company biedt haar grafische gebruikersinterface met 19″-touchscherm, Touch-L, aan op de Sirius CO2-lasersnijsystemen. Touch-L voegt het comfort van aanraaktechnologie toe aan de Sirius standaard- en Plus-modellen, zodat zowel routinematige als complexe toepassingen snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd met minimale operatorinbreng.

Het 19″ beeldscherm geeft diverse functies weer zoals lens- en mondstukselectie, instellen van het inbrand-/snijpunt, positionering van de snijkop, werkstuknesting en weergave in reële tijd van het snijtraject, waarbij de operator ahv intuïtieve grafische pictogrammen en visuele indicatoren wordt begeleid tijdens de instel- en snijbewerking.

Touch-L beschikt ook over een functie voor het programmeren en nesten van werkstukken, zodat de operator de werkstukken via een netwerkstation of USB-geheugenstick rechtstreeks op de sturing kan importeren, snijtechnologie kan toevoegen en de geneste stukken direct op de machine kunnen worden gesneden.


Touch-L verhoogt de efficiëntie en het gebruikscomfort van de Sirius, een lasersnijsysteem met zwevende optiek en een tafel van 1.500 x 3.000 mm. Sirius lasersnijmachines zijn standaard uitgerust met een automatische wisseltafel; Sirius Plus machines beschikken over modulaire automatiseringsopties, zoals een compacte toren voor materiaalopslag. Sirius is leverbaar met een krachtige CO2 Fanuc-laserbron van 2,5 kW of 4 kW.

LVD Company