Presentatie milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen op Empack 2013

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tijdens Empack 2013 worden in de Ecopack Lounge de nieuwste oplossingen op het gebied van duurzame verpakking gepresenteerd. Ecopack brengt milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele verpakkingen onder de aandacht.

Geheel volgens thema worden er op 28 maart in het Ecopack Theater meerdere lezingen gegeven waarin duurzaam verpakken centraal staat. Mark Shayler van Tickety Boo zal bovendien een keynote geven waarbij hij ingaat op de zin en onzin van duurzaam verpakken. Uiteraard is er ook een grote variatie aan exposanten die hun verpakkingsoplossingen en -alternatieven demonstreren, waaronder:

Be_NaturaL

Be_NaturaL uit Schoten (België) stelt zich tot doel milieuvriendelijke verpakkingen te ontwikkelen en aan te bieden, binnen alle industriële (voedings)sectoren en dit met de hoogst mogelijke kwaliteit en service.

Oerlemans Packaging 

Oerlemans Packaging demonstreert op Ecopack 100 procent biobased PE verpakkingen gemaakt uit 100 procent suikerriet. Naast de 100 procent biobased verpakkingen zijn er nog vele andere Biobased mogelijkheden.

Schut Systems 

Op Ecopack zullen Schut Systems en PilloPak een duurzaam alternatief presenteren dat is ontwikkeld voor kunststof trays en dat wordt vervaardigd uit 100 procent golfpapier. Dit unieke concept bestaat uit een tray-opzetmachine en een ongevouwen, als ‘plano’ geleverde tray.

Bema Kunststoffen

Bema Kunststoffen presenteert ‘restloos leegbare pigmentpasta verpakking’ en ‘restloos leegbare doseerverpakking voor autolak en drukinkt’ op Ecopack.