Carrosserie Akkermans uit Oud-Gastel heeft tijdens de openingsdag van de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg als eerste het certificaat Duurzaam Carrosseriebedrijf in ontvangst genomen. Het keurmerk is een gezamenlijk initiatief van de stichting Duurzaam Repareren en branchevereniging CarrosserieNL.
‘Om als carrosseriebedrijf op de lange termijn te kunnen blijven leveren, moet je duurzaam
Produceren’, geeft bedrijfsleider Gerard Vernooy als belangrijkste reden om zijn bedrijf te laten certificeren. ‘Met name bij aanbestedingen, zowel Europees als nationaal, word je in
toenemende mate beoordeeld op duurzaamheid. Met een certificaat als Duurzaam
Carrosseriebedrijf kun je aantonen dat je duurzaam produceert.’ Het nieuwe keurmerk wil precies aan dergelijke eisen vanuit de markt tegemoet komen.
Pilot
Het certificaat Duurzaam Carrosseriebedrijf verkeert nog in de pilotfase, het Pakket van Eisen ligt nog voor ter aanpassing en ook het College van Deskundigen, dat de beoordeling verricht, is nog niet volledig ingevuld. Dit College van Deskundigen zal bestaan uit verschillende partijen, zowel van de vraag- als van de aanbodkant.
Met Carrosserie Akkermans als eerste gecertificeerde carrosseriebedrijf wil de branche zelf
werken aan een duurzame toekomst voor het carrosseriebedrijf. De uitreiking van het eerste
certificaat Duurzaam Carrosseriebedrijf werd in Hardenberg met enthousiasme ontvangen. Na de uitreiking meldde onder meer Brinks Carrosserieën uit Hengelo zich aan om ook
gecertificeerd te worden.
Over Duurzaam Repareren
De stichting Duurzaam Repareren is een non-profitorganisatie die als missie heeft het
zichtbaar maken van auto- en carrosseriebedrijven die na objectieve weging als milieuvriendelijk kunnen worden geduid. De stichting Duurzaam Repareren heeft een bestuur dat wordt bijgestaan door een Raad van Advies. Het College van Deskundigen beheert de inhoudelijke eisen van de certificering.
Over CarrosserieNL
Branchevereniging CarrosserieNL behartigt de belangen van de Nederlandse carrosserie- en
trailerbouwbranche op tal van terreinen: cao en arbeidsvoorwaarden, marktontwikkeling,
voertuigtechniek en innovatie, regelgeving, keuringseisen, scholing en opleiding, milieu- en
arbozorg, individuele bedrijfsadvisering.