Amari Metals stuk slagvaardiger met nieuwbouw in Vianen

Amari Metals legde op de vakbeurs TIV Gorinchem de nadruk op de recente uitbreiding en verhuizing van Nieuwegein naar Vianen. ‘We waren uit ons jasje gegroeid in Nieuwegein’, vertelt sales manager Henk van den Berg.

‘Nu hebben we de beschikking over een veel groter magazijn, namelijk 3.000 vierkante meter (i.p.v. 1.400 m2) en een hoger magazijn van elf meter met een eigen laad- en losplatform.’

Amari Metals levert maatwerk op het gebied van roestvaststalen producten, koper- en nikkellegeringen en aluminium halffabricaten. Zij hebben zich gespecialiseerd in aluminium dikke platen van 8 tot en met 150 mm en speciaalprofielen, en in (precisie)buizen en pijpen van staal en roestvaststaal. Het bedrijf heeft dertien mensen in dienst met een omzet van 15 miljoen euro. Het bedrijf maakt deel uit van een internationaal samenwerkingsverband.

‘Door de verhuizing en uitbreiding zijn we een stuk slagvaardiger doordat we vele materialen uit voorraad leveren, zoals roestvaststalen naadloze buizen en stalen naadloze buizen. Daarnaast treden we ook op als voorraadhoudend leverancier voor een aantal klanten. Dit doen we alleen in aluminium én speciaalprofielen waarbij Amari zorgt dat de bewerkingen zoals oppervlaktebehandeling, zagen, markeren, gaten en schroefdraad tappen volgens klantspecificatie worden uitgevoerd.

Wij slaan deze halffabricaten op in eigen magazijn en leveren deze uit op afroep van de klant, waardoor deze zijn geïnvesteerd vermogen omlaag brengt’, besluit Van den Berg.

Amari Metals