Atlas Copco introduceert zuinige compacte frequentiegeregelde compressoren

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Op de Hannover Messe 2013 presenteerde Atlas Copco een nieuwe serie olie-geïnjecteerde schroefcompessoren direct aangedreven door een geïntegreerde permanent magneetmotor. Deze compressoren hebben een beperkte footprint en zijn 50 procent energiezuiniger dan een conventionele compressor.

De compacte schroefcompressoren GA 7-37 VSD+ worden geleverd in de vermogensklasse van 7 tot 37 kW. Niet alleen bieden deze compressoren een kleinere footprint, ze maken ook een vooruitgang in vrije luchtlevering (FAD verbeteringen tot liefst 12 procent). Het meest onderscheidend is de energie-efficiëntie: de nieuwe GA 7 – 37 VSD+ verbruiken gemiddeld 50 procent minder dan vergelijkbare schroefcompressoren met een aan- uit- regeling.

De nieuwe GA VSD+ is 15 procent efficiënter dan de vorige GA 7-37 VSD reeks. Er is ook meteen een full feature-versie met geïntegreerde droger in optie beschikbaar. Het algemeen ontwerp en verschillende belangrijke componenten van de aandrijfsysteem van de GA VSD+ werden door Atlas Copco gepatenteerd en zo beschermd tegen namaak.

Frequentiegeregeld

De nieuwe frequentiegeregelde GA VSD+ presteert over de gehele lijn beter dan een vergelijkbare aan-uit compressor, zelfs bij vollast werking. Deze innovatie maakt het compressorgebruikers mogelijk om over te schakelen naar frequentiegeregelde compressoren en dat is een belangrijke stap naar een duurzamere industrie
Koen Lauwers, Vice-President Marketing van de Industrial Air Divisie: ‘In 1994 pionierde Atlas Copco met de eerste compressoren met frequentieregeling en nu lanceren we een innovatie die een nieuwe norm stelt in de compressor-industrie. Deze nieuwe compressor is in eigen beheer ontwikkeld en combineert al onze expertise en know-how op het gebied van compressortechnologie .’

Atlas Copco heeft ook zijn productielijnen aangepast aan de toekomst: de GA VSD+ wordt gebouwd in Wilrijk, België, op een productielijn die efficiënter en meer gestandaardiseerd is, en minder ruimte in beslag neemt.


Atlas Copco