Tweede ronde nieuwe cao Metalektro: Werkgevers gaan voor een beheerste loonontwikkeling

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De partijen voor de cao Metalektro (grootmetaal) ontmoetten elkaar voor het eerst op 23 april op het FME-kantoor in Zoetermeer. FME en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2 kwamen niet verderv dan het uitwisselen van elkaars standpunten. De volgende ronde staat gepland voor morgen 8 mei 2013.

Ineke Dezentjé Hamming, FME-voorzitter en leider van de werkgeversdelegatie stond onder andere stil bij het tekort aan technici en de noodzaak de instroom van technisch opgeleiden te vergroten, alsmede bij het onderwerp duurzame inzetbaarheid. ‘Gemotiveerde, gezonde, vitale en competente medewerkers zijn onontbeerlijk voor de concurrentiepositie van bedrijven en evenzeer voor de werkzekerheid van werknemers.’ Dezentjé vindt een gezamenlijke aanpak met vakverenigingen op deze twee terreinen belangrijk.

De FME-voorzitter onderstreepte dat een zeer beheerste loonkostenontwikkeling aan de orde is voor de concurrentiepositie van bedrijven. Zij zei verder dat de afspraken over lonen en looptijd van de cao mede afhankelijk zullen zijn van de te maken afspraken.
Ook de vier vakbonden gaven een toelichting op hun voorstellen.

 
 

Woensdag 8 mei aanstaande treffen cao-partijen elkaar weer voor de tweede ronde in de onderhandelingen voor de cao Metalektro. De looptijd van de huidige cao voor ondernemingen in de technologische industrie eindigt 1 juli 2013.

Hier een overzicht van de verschillen tussen werkgevers en werknemers:

 cao Metalektro_eerste_ronde.pdf

Vereniging FME

FNV Bondgenoten