Hurco vernieuwt samenwerking met Indycar raceteam

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Hurco vernieuwt haar strategische alliantie met het Indycar raceteam ‘Panther Dreyer & Reinbold Racing (DRR)’ voor het raceseizoen 2013 in de vermaarde IZOD Indycar Series.

Sinds 2011 produceert Panther DRR onderdelen voor haar racewagens met uitsluitend Hurco machines. In hun fabriek in Indianapolis gebruiken ze een vijfassige Hurco bewerkingscentrum type VMX 42 SRTi met zwenkkop en draaitafel en een Hurco draai-freescentrum type TMX8MYS met tegenspindel, aangedreven gereedschappen, C-as en Y-as. Dankzij deze nauwe en succesvolle samenwerking prijkt nu het Hurco logo op alle racewagens van Panther DRR.

Tekening of schets

Shane Sievers, constructeur bij Panther DRR, begon zijn werkzaamheden in tijden van de ponsbandprogramma’s. Actueel vertrouwt hij volledig op de Hurco dialoogprogrammering om vliegensvlug race onderdelen te maken. ‘Ik krijg een telefoontje van ons team vanaf het circuit met het bericht dat er de volgende morgen een nieuw aangepast onderdeel nodig is om te testen. Soms krijg ik een tekening, maar meestal schets ik zelf iets snel op een papiertje. De Hurco besturing maakt het mij gemakkelijk om dat onderdeel vanuit mijn gedachten om te zetten in een bewerkingsprogramma. Dat maakt dit werk nou juist zo interessant, geen enkele dag is hetzelfde. En de Hurco’s zijn gemaakt om dit soort zaken met een constante flexibiliteit en hoge snelheid aan te kunnen’, aldus Sievers.

Zowel Hurco als Panther DRR hebben hun hoofdzetel in Indianapolis. Het ligt dus voor de hand om het 45-jarig jubileum van Hurco gezamenlijk te vieren met een speciaal VIP evenement. ‘Dat wordt voor ons en onze gasten een race ervaring voor het leven’, aldus Phil Fassnacht, marketing directeur van Hurco Companies Inc. Op 26 mei 2013 vindt de IZOD Indycar Series finale plaats tijdens de legendarische 500 mijls race van Indianapolis.

Hurco