Principe-akkoord cao Tata Steel

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tata Steel en de bonden hebben gisteren een principe-akkoord bereikt over een nieuwe cao, die loopt van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2014. Er is een loonsverhoging per 1 juni 2013 van 1,25 procent en per 1 januari 2014 van 0,50 procent structureel afgesproken. Daarnaast wordt een eenmalige uitkering van 200 euro bruto in juni uitgekeerd.

Tot 1 april 2016 krijgen leerlingen na afloop van hun opleiding een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van een jaar aangeboden. Deze tijdelijke maatregel geldt tot 1 april 2016. Zodra een leerling op een vacature wordt aangenomen, krijgt hij een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Zolang geen definitieve plaatsing mogelijk is, zullen deze leerlingen gaan werken via de flexpool.

Tata Steel zet zich in om de landelijke doelstellingen (zoals geformuleerd in het sociaal akkoord tussen kabinet en sociale partners) te helpen realiseren om mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen. Tata Steel zal gedurende de looptijd van deze CAO wederom 10 Wajongers een tijdelijke werkervaringsplaats met begeleiding bieden, gespreid over diverse opleidingsniveaus. Tata Steel streeft er ook naar om daar waar mogelijk deze jongeren een vast dienstverband aan te bieden.

Tata Steel zal participeren in een nog op te zetten regionaal initiatief gericht op het plaatsen van Wajongers, arbeidsgehandicapten en langdurig werklozen bij bedrijven in de IJmond.

En dit zijn maar enkele punten uit het principeakkoord. Dit principe-akkoord, bereikt na vijf intensieve onderhandelingsdagen, zal door de vakbonden met een positief advies worden voorgelegd aan hun leden.

Tata Steel