Ruukki levert ook buis en profiel in hogesterktestaal en slijtsterk staal

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Finse Ruukki Metals levert sinds kort ook buis en korte profielen in het hogesterktestaal Optim 700 en het slijtsterke staal Raex 400. Tot voor kort was deze staalsoort alleen in plaat-en strip leverbaar. Voor Nederland wordt deze nieuwe assortiment geleverd vanuit de Nederlandse vestiging in Almelo.

Accountmanager Peter Scherf vertelt dat de meest gangbare soorten uit voorraad leverbaar zijn. De meer exotische soorten worden of geleverd vanuit de opslag in Hazeldonk of Finalnd. D levertijd is dan wat langer dan de standaard 48 uur.

Buizen in Raex  400

Raex slijtsterk staal geeft slijtende onderdelen een langere levensduur. Optim hoogsterktestaal zorgt voor brandstofbesparing bij lichtere constructies van voertuigen. Buizen in Raex 400 zijn de hardste koudgevormde stalen buizen ter wereld, volgens Ruukki. Raex 400 buis heeft een hardheid die bijna drie keer hoger is dan een conventioneel constructiestaal zoals S355. De martensitische homogene microstructuur van het staal garandeert een lange levensduur van de buis bij de transport toepassingen van bijvoorbeeld het pompen van slijtende materialen.

Raex 400 buizen zijn ontworpen voor het kostenefficiënte transport van onder andere nat cement en ander los bulkgoed en materialen die slijtage veroorzaken. Het verbetert de prestaties van pomp- of baggerapparatuur aanzienlijk en heeft een langere levensduur dan de normale gebruikte standaard staalkwaliteiten. De Raex buizen kunnen ook worden gebruikt voor de slijtdelen van machines voor de mijnbouw-, graaf- en baggerapparatuur en in machines en apparatuur voor de bosbouw.

Profielbuizen in Optim 700

Het gebruik van hogesterktestaal Optim 700 Plus MH profielbuizen maakt het mogelijk lichtgewicht hijs- en transportapparatuur te maken zonder in te boeten op de eigenschappen van de machines. Met een lichter gewicht wordt bespaard op de brandstofkosten en wordt een hogere beladingsgraad mogelijk. Optim 700 Plus MH profielbuizen overtreffen ruim de standaardvereisten en de eigenschappen van andere soortgelijke staalsoorten die op de markt zijn.
Optim 700 Plus MH profielbuizen hebben verbeterde koudvervormingseigenschappen en kerfslagtaaiheid, die zeer geschikt zijn voor toepassingen in zoals mobiele machines, materials handling apparatuur en kranen, waarbij hoge sterkte nodig is in combinatie met een optimaal gebruiksgemak. De buizen zijn zeer geschikt voor de toepassing van verdere productontwikkeling en ze zijn goed te lassen.

Ruukki Almelo