Trumpf Nederland slaat eerste heipaal voor nieuwbouw in Hengelo

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Ger van der Endt, directeur Trumpf Nederland heeft dinsdag het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor op de Westermaat Campus in Hengelo. Naar verwachting zal het kantoor begin maart 2014 worden opgeleverd.

Door ruimtegebrek in het huidige kantoor op bedrijventerrein Twentekanaal Noord, heeft Trumpf gekozen voor nieuwbouw. Het nieuwe kantoor wordt een duurzaam gebouw. Zo is het nagenoeg passief en daardoor uitermate zuinig in gebruik, levensloopbestendig en vrij indeelbaar. De milieuscore, bepaald middels de GPR methode, is extreem hoog. Het pand wordt zonder gas verwarmd middels een gesloten bodemcollector met warmtepomp. Om maximale flexibiliteit te garanderen wordt gebruik gemaakt van dubbele vloeren. Tevens zal het pand voorzien worden van een geavanceerd regelsysteem voor zowel energiemonitoring als veiligheidsmonitoring.

Architect Leibinger

Het architectenbureau Barkow Leibinger architecten uit Berlijn heeft het ontwerp voor de nieuwe vestiging gemaakt. Recentelijk zijn de aannemingsovereenkomsten getekend met Van Wijnen Hengelo  en Engberink Installaties. De bouwregie is in handen van BBD Bouwmanagement in Oldenzaal. Het installatietechnische ontwerp en de installatietechnische coördinatie wordt verzorgd door Dijkoraad Wiecherink B.V. in Enschede. Na een intensieve voorbereiding kan de bouw nu officieel starten zodat het kantoor in het voorjaar van 2014 kan worden opgeleverd.

Trumpf Groep

De Trumpf Groep behoort tot de wereldwijd leidende ondernemingen in de productietechniek (2D en 3D lasersnijden, ponsen, omvormen, kanten). De Trumpf Groep bestaat uit drie divisies: plaatbewerkingsmachines, lasertechniek en electronics/medicijntechniek. Trumpf Nederland is sinds 25 januari 2007 als volledige dochter van de Duitse Trumpf Groep actief op de Nederlandse markt met enerzijds de plaatbewerkingsmachines en anderzijds lasertechniek. 

Trumpf Nederland  

Barkow Leibinger architecten uit Berlijn  

Van Wijnen Hengelo

Engberink Installaties  

BBD Bouwmanagement in Oldenzaal

Dijkoraad Wiecherink in Enschede