Nog geen akkoord in CAO Metalektro

‘Ondanks het tekort aan vaklieden bieden de werkgevers grote verslechteringen op het gebied van salaris, werktijden, ontziemaatregelen voor ouderen en waardering voor het werk. Dit is onacceptabel’, volgens de onderhandelingsdelegatie van FNV Metaal na de derde gespreksronde vandaag met de werkgeversorganisatie FME-CWM. De vierde ronde voor een nieuwe cao Metalektro staat gepland voor 28 mei.

Volgens de FME-CWM, die de onderhandeling leidt namen de werkgevers stonden de besprekingen van vandaag ook in het teken van het Sociaal Akkoord en het vorige week gesloten Techniekpact . Een samenvatting van de onderhandeling is alleen toegankelijk voor FME-leden.

Werknemers

‘Ook in de derde onderhandelingsronde hebben de werkgevers niets laten blijken van waardering voor jou. Het tekort aan vaklieden vertaalt zich niet in een goede cao. Sterker, jouw werkgever wil zelfs een uitgeklede cao! De werkgevers in de grootmetaal willen de bescherming van algemeen geldende afspraken in de cao slopen’, schrijft FNV Metaal op haar website. De vakbond roept leden op de Actiekaart Metalektro te tekenen welke dan op 28 mei worden overhandigd aan de werkgevers in Zoetermeer.

CAO Metaal en Techniek

Eerst volgt morgen nog de de zesde ronde in de onderhandelingen voor de nieuwe cao Metaal en Techniek.  Hep van Luunen, die de onderhandelingen voor de cao Metaal en Techniek namens de werkgevers (FWT) voert, hoopt op begrip van de werknemers. ‘Onze insteek is morgen niet anders dan bij de vorige onderhandelingen’, vertelt hij. ‘De vraag is of er bij de werknemers voldoende begrip is, veel bedrijven staan onder water. Ik hoop morgen te kunnen melden dat daar enig begrip voor is.’
Van Luunen was tevens waarnemer tijdens de onderhandelingen voor de cao Metalektro. Hij kon daar vandaag niet bij zijn, hij had andere verplichtingen.